GÜNEY DENİZİ İNCİSİ

 

 

 

 

Güney denizi incileri, beyaz dudaklı bir yumuşakça türü olan "pinctada maxima" istiridyesi türündendir. Güney denizi incileri Avusturalya, Endonezya ve Filipinlere yakın güney denizi bölgelerinde; aşağıdaki haritada yeşil renk ile gösterilen tropik iklimlere sahip bölgelerde yetiştirilmektedir. İstiridyeİnci® 'nin satışını gerçekleştirdiği Güney denizi incileri Avustralya bölgesine aittir. Güney Denizi sahillerinden gelen bir incinin, sizlerin zarafetine yakışabilecek en değerli taş olacağını düşündük ve en kalitelilerini sizlere sunmak istedik.

 

 

 

 Güney Denizi incilerinin, çiftlikleri Açık Güney Denizi Okyanuslarında olduğu için iklimsel farklılıklardan fazlasıyla etkilenmektedir, çok küçük çevresel değişiklikler dahi, şekillerinde farklılıklara veya lekelere yol açabiliyor, yada hiçbir incinin oluşmamasına neden olabiliyor. Hassas olmasından, uzun yıllar sonucu yetişmesi dolayısıyla, Güney Denizi incisi yetiştiriciliği epeyce mücadele gerektirmektedir... 

Diğer türlere nazaran yetiştirme maliyetleri yüksek ve inci oluşum süreçleri çok daha zordur. Bu zorluklar ürünlerin eşsizliğinin ve yüksek fiyatlarının temel nedenidir.

 

 

 

 100 adet yavru Güney Denizi İstiridyesi denize bırakılır ve 1 yıl olgun yaşa gelmesi beklenir, büyüyen istiridyeler çıkartılıp necleus ( istiridye DNA 'sından elde edilen, çekirdek madde) ile aşılaması yapılır ve istiridyeler büyüyeceği Güney Denizi Okyanusuna bırakılır.
Güney Denizi İncileri, minimum 2-5 sene Güney Denizi Okyanusunda kalır ve her yıl çeşitli zamanlarda istiridyelerin bakımı için ziyaret edilir, bu sürenin sonunda boyutları, 9,0 mm ile 16,0 mm arasına ulaşmış olur.

 

 

 

 Güney Denizi İncileri, Altın sarısı ve gümüşümsü beyaz renkleri ile olağanüstü kalite ve güzellikleri sayesinde ün salar. Bu inciler, diğer ‘ortalama’ incilerden epeyce büyüktür; çarpıcı bir şekilde pürüzsüz ve yuvarlaktır. Onlar belki de bulunabilecek en nadir ve en sıra dışı mücevherlerdir. Güney Denizi İncilerinin boyutlarının büyük olmasının etkenlerinden birisi de istiridye canlısının Akoya ve Tatlı Su İstiridyelerinden çok daha büyük olmasıdır.  

 Güney Denizi İncisi, ne kadar büyük boyutlardaysa, o kadar değerli olur.

 

 

 

 

İstiridye İnci, Güney Denizi İncileri konusunda uzmanlaşmıştır. $300-$7,000 fiyatları arasında değişen incilerimiz farklı renk, boyut, kalite ve fiyat seçenekleriyle beğeninize sunulmaktadır. Bulunabilecek en nadir ve en sıra dışı mücevherden birisi olan Güney Denizi İncilerini sizlere sunmanın gururunu yaşıyoruz. En değerlinize en değerli hediyeler sunmanız, İstiridye İnci® olarak bizlerin en büyük kıvanç kaynağıdır.

* Güney Denizi İncileri Türkiye'de ilk defa İstiridye İnci® markası aracılığı ile satışa sunulmuştur.

 

 

Güney Denizi incili Modelleri Görmek için Tıklayınız!