SIKÇA SORULAN SORULAR

Tatlı su ile Akoya incisi ve istiridyesi arasındaki farkı aşağıdaki doğal fotoğraflardan görebilirsiniz.
İstiridye Farkları
Ürünlerimizin diğer ucuza satılan inciler ile arasındaki farkı aşağıda yer alan fotoğraflara bakarak kolaylıkla görebilirsiniz. Bir incinin kaliteli olduğunun göstergesi olan 7 farklı etmen vardır. Bunlar: familya, boyut, sedef, şekil, parlaklık, yüzey ve renk etmenleridir. Sadece aşağıdaki fotoğraflara bakarak bile ucuza satılan inciler ile bizim incilerimiz arasındaki farklı hemen görebilirsiniz. İncilerin kalitesini etkileyen faktörler ile ilgili daha detaylı bir bilgi almak istiyorsanız inci kalitesi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Resimde gördüğünüz Soldaki AA kalite tatlı su incisi sağdaki A kalite tatlı su inci, İnci kalitesi sayfası için Buraya tıklayınız.
Tatlı su Akoya İstiridye Farkları
 

İnciler arasında değer farkları vardır. İstiridyeler doğal ve hassas canlılardır. Bu nedenle yetiştirilme koşulları ve gelişim evrelerinde karşılaştıkları dış etmenler ( istiridye içerine giren parazitler, yetiştirilme aşamasında yaşanan zorluklar gibi…) istiridyeler arasında değer farkları oluşturmaktadır. Bu etmenler de incinin fiyat olarak değerine de etki etmektedir. Dünyaca kabul görmüş Uluslararası GIA ve Dokuz Eylül üniversitesi DGL Laboratuvar kalite standartlarına göre incinin değerini belirleyen 7 önemli kriter:

1. Familya ( Tür )
2. Boyut
3. Sedef ( Nakre )
4. Şekil
5. Parlaklık
6. Yüzey
7. Renk

• İnci 'nin fiyatını belirlemek için 7 kriter göz önünde bulundurulur. • Detaylı fiyat farkı analizi için inci Kalitesi sayfasını incelemelisiniz.

İnci kalitesi sayfası için Buraya tıklayınız.

 

Tatlı Su İncileri havuz, dere ve göllerde yetiştirildiği için mineraller bakımından tuzlu su incilerine oranla daha yoksun yetişmektedir. Bu nedenle Tuzlu Su İncileri Tatlı Su İncilerine göre daha değerlidir. En iyi ve kaliteli istiridyeler deniz ve okyanus sularında yetişir; çünkü mineraller açısından bol besin taşırlar bu da istiridyenin sedef kalitesinin daha kalın ve parlak olmasına neden olur. Örneğin 1.000 adet yavru deniz istiridyesi denize bırakıldıktan sonra 6 ay ile 1 yıl süre arasında olgun yaşa gelmesi beklenir. Bu sürenin sonunda istiridyeler çıkartılıp aşılaması yapıldıktan sonra tekrar denize bırakılır. Yetiştirme sürecinde her yıl istiridyeler toplanır ve yosunlardan, dış parazitlerinden temizlenir; aynı zamanda hastalık kontrolleri gibi çeşitli bakım süreçlerine de tabi tutulurlar. Eğer bu bakımlar ihmal edilirse istiridyelerin ölümüne ya da inci kalitesin düşmesine sebebiyet verilmiş olunur. En son hasat zamanı toplanan istiridyeler röntgen cihazları ile kontrol edildiğinde istiridyelerin çoğunluğunun komplikasyondan öldüğü ya da şekilsiz inci ürettiği anlaşılır. Bu süreç öylesine zahmetli ve zordur ki bir çiftlik sahibi ürettiği 1,000 adet istiridyeden sadece % 2 'lik kısmı tam yuvarlak % 0.5 'lik kısmı da aynı zamanda parlaktır. Bu nedenledir ki şekli düzgün ve parlak inciler çok daha değerlidir. Elde edilen az sayıdaki kaliteli inciler dünyada çok sayıda mücevher firmaları tarafından talep edildiği için fiyatları yüksektir. Sonuç olarak söyleyebiliriz ki 1.000 adet toplanan istiridyelerden ortalama %0.5 ‘i İstiridye İnci'nin kabul edebileceği kalite ve özelliğe sahiptir.

 

İstiridyeİnci®, alışveriş merkezi ya da yüksek potansiyelli caddelerde yüksek giderlerle mağaza kiralayarak ve yüksek fiyatlarla satış yapmak yerine e-ticareti tercih etmektedir.
E-ticaret sayesinde her müşterimizi makul fiyatlarla satın alabileceği gerçek mücevher kalitesiyle tanıştırmamız mümkün olmaktadır. Ürün yelpazemizi detaylı olarak inceleyebilmeniz, ürünlerimiz hakkında detaylı olarak bilgi alabilmeniz ve aklınıza sorulan sorulara anında yanıt verebilmemiz için web sitemizi daima yenilemekte ve güncel tutmaktayız.

 

Tatlı su incileri; havuz, dere ve göllerde yetiştirilmektedir. Kısa sürede seri üretim yapılabilinen istiridye yetiştirme yöntemidir. İstiridyeler küçükken aşılaması yapılıp yetiştirilme süreleri 3 ila 6 aydır.

Bir istiridyeden 5-10 Adet kadar inci elde edilebilir. Tuzlu su incileri ise 6 ay 1 yıl boyunca olgun yaşa gelmesi için aşılama yapılmadan denizde bekletilir.

Olgun yaşa gelen istiridyeler toplanıp aşılaması yapılır. Tekrar denize bırakılan istiridyeler 4-7 yıl arasında yetişir ve bu yetişmesi süresinde her yıl çeşitli bakımlara tabii tutulur Böylece süreç oldukça uzun ve maliyetlidir.Sürecin uzun ve zorlu olması da Tuzlu Su İncilerini maliyetli yapmaktadır.

 

Doğada kendiliğinden meydana gelen herşey gibi doğal yetişen incide tabiki çok değerlidir. Fakat doğal yolla oluşan incinin şekli bozuk ise aşılama yöntemiyle oluşan şekli düzgün bir kültür incisi daha değerlidir.

İnci kültürleme işlemini tüp bebek işlemine benzetebiliriz. Kültür İncileri, canlı istiridyelere teknisyenler tarafından mekanik yolla istiridyenin içerisindeki salgı kanalına tek tek enjekte edilip doğal yaşamına bırakılır.

Bu yerleştirme işlemi nudluos (istiridye canlısından elde edilen madde) ile yapılmaktadır. İstiridye zamanla bu maddeye tepki göstererek yabancı cisimden kendini korumak için sedef (kalsiyum karbonat CaCO3 ) salgılayıp kum tanesini kaplamaya başlar. Bu mucizevi olay incinin oluşumuna neden olur.

Böyle bir kültür incisi doğal oluşumla meydana gelen bir inci kadar değerlidir. Doğal inciler kum tanesinin kaza ile istiridyenin içine girmesiyle oluşur. Bu oldukça az rastlanan bir durumdur.
Bu yolla fazla inci meydana gelmediğinden dolayı kültür incisi üretilmektedir.

 

İstiridye doğal ortamında kaldığı sürece canlılığını korumaktadır. Konserve içerisine girdiği andan itibaren yaşam canlılığını yitirmektedir..
Akoya istiridyelerinde içindeki inciyi ilk gören siz olacaksınız.

 

Satışını yapmakta olduğumuz istiridyelerin, her birinde konserve işleminin yapılmasından önce röntgen cihazlarından geçtiğini "Tuzlu su İncileri neden değerlidir?" sorusu başlığı altında da açıklamıştık.

Dolayısıyla istiridyelerin içerisinden inci çıkmaması gibi bir durum söz konusu değildir.

Tuzlu su istiridyelerinde inci yumuşakçanın iç kısmında istiridye merkezine yakın yerde bulunur. Lütfen müşteri hizmetlerimizi aramadan önce yumuşakçanın iç bölgelerine dikkatlice bakınız.

Evet, satışını yapmakta olduğumuz tüm incilerimiz gerçek kültür incileridir. Ürünlerimiz ile ilgili patent ve kalite bilgilerini detaylı incelemek isterseniz, kalitemiz sayfasından patent ve kalite belgelerimizi görüntüleyebilirsiniz. Kalitemiz sayfasına ulaşmak için burayı tıklayınız!
Ürünlerimizden memnun kalmadığınızı ve ürünlerimizi geri iade etmek istediğinizi söylediğiniz anda her hangi bir gerekçe belirtme mecburiyeti hissetmeden iade edebilirsiniz. Memnuniyetiniz bizim için en değerli değerdir. Detaylı incelemek için İade Şartlarını buradan inceleyebilirsiniz.
Sizlere sunacağımız hizmete sınır koymak istemeyiz. Ürünü satın alırken Yurt Dışı Teslimat seçeneği ile yurt dışına gönderimi tercih edebilirsiniz. Hediyeyi göndereceğiniz adres bölümünden göndereceğiniz ülkeyi seçebilir, ülke seçeneğiniz yoksa 0 232 425 25 23 numaralı telefondan iletişime geçip bilgi alabilirsiniz…
Kargo firmaları Pazar günleri teslimat yapmadığından Pazar günleri ürünlerimiz sizlere teslim edilememektedir.
İstediğiniz saatte hediyenizi adresinize ulaştıramamamızın sebebi kargo firmaları ile alakalıdır.Bu nedenle biz sizlere bir saat belirtemiyoruz. Ancak, müşteri servisimizden sipariş durumunuzu kontrol edebilirsiniz. Kargo firmaları genellikle hafta içi saat 9:00 ile 17:00 arasında teslimat yapmaktadır. Cumartesi günleri ise saat 13:00 'e kadar teslimat yapmakta, pazar günleri ise teslimat yapmamaktadır.
Siparişleriniz anlaşmalı olduğumuz MNG Kargo firması ile gönderilmektedir. Bunun dışında farklı bir kargo firması ile gönderi talep ederseniz, siparişin sonunda "Hediye notları" bölümüne parantez içerisinde "( .... ) kargo firması ile gönderilmesini istiyorum" diye belirtmeniz yeterli olacaktır. Sizlerin memnuniyeti bizleri de mutlu edeceğinden isteklerinize cevap sunabilmek için her koşulu zorlamaktan geri kalmamakta, taleplerinizi yerine getirebilmek için her türlü özeni göstermekteyiz.
Tüm ülkelere gönderi yapabilirsiniz. Teslimat süresi 1-5 gün arası değişmektedir. Ülke seçeneğiniz teslimat listemizde yok ise lütfen telefon ile bilgi alınız.İletişim numaramız: (0850) 885 11 10
Kargonuzu belirtmiş olduğunuz şubeden teslim alabilir ve kredi kartınızla tek slip ile ödeme yapabilirsiniz.
Kargonuz geldiğinde adresinizde bulunmuyorsanız "Geldik sizi bulamadık" notlu bir haber kağıdı bırakacaklardır. İlgili haber kağıdında yazan telefon numarasından kargonuzun bulunduğu şube ile iletişime geçebilirsiniz.Gereken bilgiyi 0(850) 222 06 06 numaralı telefondan MNG Kargo (MNGKargo anlaşmalı olduğumuz kargodur.) müşteri hizmetleri ile görüşerek de öğrenebilirsiniz. Eğer kargonuzun başka bir firma ile adresinize teslimini istediyseniz, o firmanın müşteri hizmetleri numarasını arayabilir, kargonuzla ilgili bilgiye erişebilirsiniz..
Size gelen paketi, teslimatı yapan kurye personeli önünde açıp kontrol ediniz. Eğer üründe zarar varsa kuryeye iade edip, tutanak tutturarak, ürünü kesinlikle teslim Almayınız. Paketi bu şekilde teslim alırsanız Şirketimiz mesuliyet kabul etmemektedir.
Satın aldığınız İstiridye İnci® ürünleri 5 yıl boyunca garantilidir. Merkez adresimize gönderdiğiniz taktirde ürününüzün bakımı ücretsiz yapılır.
Kredi kart bilgileriniz kesinlikle sistemlerimizde tutulmamaktadır. Bu yüzden her sipariş oluşturma aşamasında kart bilgilerinizi tekrar girmeniz gerekmektedir. *Kredi kartı bilgilerinizin sistem üzerinde tutulmaması güvenli bir alışveriş için en sağlıklı olan yoldur.
Ürünlerinizi İstiridye İnci® merkezimizden ve şubelerimizden gelip alabilirsiniz ve ödemenizi isterseniz nakit isterseniz kredi kartı ile gerçekleştirebilirsiniz.
Havalenizi yaptıktan sonra havale bildirim formunu doldursanız telefon açmanıza gerek kalmadan tarafımıza bilgi vermiş olursunuz. Buraya tıklayarak Havale Bildirim Formuna ulaşabilirsiniz.
Havale ve Eft'lerinizi 3 iş gününü geçirmemek kaydıyla yapabilirsiniz. 3 iş günü içerisinde ödemesi yapılmayan siparişler sistem tarafından iptal edilmektedir.
Tüm Kredi kartları ile taksitli alışveriş yapabilirsiniz, 3 aya kadar vade farksız taksitlendirme yapabilirsiniz.
Sitemizde tüm kredi kartları için geçerli, 3D Güvenlik ve SSL Sistemi ile en güvenli ödeme sistemi kullanılmaktadır. 3D Güvenlik ve SSL Sistemi sayesinde sizin tarafınızdan onaylanmayan hiçbir alışveriş sitemiz üzerinden gerçekleştirilememektedir.


 

-