TATLI SU İNCİSİ

 

 

 

 

 

Çinde Tatlı su inci yetiştiriciliği, M.Ö. 2206 yılına dayanır ve Dünya 'da ki diğer ülkelere göre Çin, inci üreticiliğinde en fazla sayıda inci üretimine sahiptir. İstiridyeinci 'nin satışını gerçekleştirdiği Tatlı Su incileri Haritada ok ile gösterilen Çin bölgesine aittir.

 

 

 

 

Tatlı su incileri "Mussel" adı verilen bir midye tarafından, havuz, dere ve Göllerde yetiştirilmektedir. Aslında Mussel (midye) inci üretmeyen bir yumuşakça familyasından gelir.Aşılama yöntemiyle bir Tatlı Su İncisi, 20 veya daha fazla doku parçalarının, ince midye kabuğu içerisinden nakledilmesiyle oluşur.

 

 

Bu sayede bir midye içerisinde fazla sayıda inci oluşur, ancak bu inciler şekilleri itibariyle en yaygın olanı şekli bozuk, lekeli ve çizik olsa da, çok küçük bir yüzdesi toplam üretimin % 2'den daha azı, yuvarlak çiziksiz veya elips şeklindedir.

Kısa sürede seri üretim yapılabilinen istiridye yetiştirme yöntemidir. İstiridyeler küçükken aşılaması yapılıp yetiştirilme süreleri 3 ila 6 aydır.Boyutları ise 3,5 ile 8,0 mm arasında değişmektedir.
Yetiştiriliciğe ve yetiştiği bölgeye bağlı olarak, farklı kalitede inciler ortaya çıkar. Bu inciler, tam yuvarlak yüzeylere sahip incilerden, orta seviye parlaklıkta ve pirinç tanesi boyutunda olanlara kadar çok çeşitlilik gösterirler. Bir istiridye yaşamı boyunca en fazla bir defa inci meydana getirebilir.

 

 

 

Tatlı su incileri sedeflerinde, deniz istiridyelerinden daha az organik madde oluşur. Göller, Akarsular yada Yetiştirme Havuzlarında Organik materyallerin azlığı, bu incilere benzersiz ve cam gibi farklı bir parlaklık katmaktadır. Bizim öncelikli olarak Tatlı su inci tercihimiz piyasada çokca bulunan yüzeyi çizik ve lekeli yüzeye sahip incilerin dışındadır, en temiz, en parlak ürünü seçerek , % 2'lik bir orana sahip olan 10.000 adet Tatlı Su incisinden yalnızca 200 adeti tercihimiz arasındadır.

 

Tatlı su incileri, tuzlu su incilerine alternatif olarak uygun fiyatlarla sunulmuştur. Tatlı su incileri piyasada en ucuz inci familyası olarak kabul edilsede biz en kaliteli Tatlı su incilerini bulup sizlere sunmaktan gurur duyuyoruz.

 

Tatlı Su inci Modellerini Görmek için Tıklayınız