AKOYA İNCİSİ

 

 

 

 

Akoya İncileri, "Pinctada fucata martensii" adı verilen istiridye tarafından oluşturulmaktadır. Tuzlu su istiridye ailesinin en küçük üyesidir. Akoya incileri "Japon incileri" olarak da bilinir, yetiştirildiği bölgeler Ehime, Mie, Oita, Nagasaki ve Kumamoto bölgeleridir.

İstiridyeİnci 'nin satışını gerçekleştirdiği Akoya İncileri Japonya'daki Kumamoto bölgesine aittir.

 

 

 

Akoya İstiridyelerinin yetiştikleri okyanusun su ısısı oldukça düşüktür ve mevsimlerle birlikte devamlı değişmektedir.Bu mevsimsel değişiklikler boyunca oluşan aragonit kristallerin sıkışması sonucu parlaklık ve renk potansiyeli de artar. Akoya İstiridyeleri daha uzun süre bekledikçe, kalsiyum karbonat CaCO3 (sedef ile) daha çok büyüyüp, inciyi geliştirir ve  değerli inciler ortaya çıkar.

Ancak, daha uzun zaman daha fazla risk de demektir, çünkü iklim şartlarından, hastalıklardan etkilenme konusunda potansiyelleri yüksektir. Bu nedenle yetiştirilme süreleri içerisinde iyi korunmalıdırlar. İstiridye İnci® markası olarak Akoya İncilerinin en kalitesini sizlere sunmakta titizlik gösteriyor ve bu titizliğimizin karşılığını güveninizle almaktayız. 

 

Yüksek Kalitedeki Akoya incileri, 1,5-2 sene kadar Japon sahillerinde kalmalıdır. Bu süre içerisinde boyutları, 6,0 mm ile 8,0 mm arasında değişmektedir.

 1,000 adet yavru Akoya İstiridyesi denize bırakılıp 6-7 ay süre ile olgun yaşa gelmesi beklenir, büyüyen istiridyeler çıkartılıp necleus (istiridye DNA 'sından elde edilen, çekirdek madde) ile aşılaması yapılır ve istiridyeler büyüyeceği Japon sahillerine tekrar bırakılır.

Her yıl çeşitli zaman dilimlerinde bakımları gerçekleştirilen istiridyeler komplikasyondan (hastalık) ölebilir yada çeşitli antibiyotik tedavileri ile özel bakımları gerçekleşebilir. Özel durumlarda bir istiridyeyi kurtarmak için $50 'dan fazla harcama yapılabilir.

Son olarak 2. yılın sonunda toplanan istiridyeler röntgen cihazı ile içleri kontrol edilir ve kalitelerine göre sınıflandırmanın ilk aşaması yapılır.

 

Bu sınıflandırma sonucunda incilerin sadece %0.5 ’i parlak, pürüzsüz ve tam yuvarlaktır.

Yetiştirilmesindeki zorluklardan dolayı tam yuvarlak, pürüzsüz ve parlak inciler şekilleri yuvarlak olmayan yada mat lekeli incilere göre daha az rastlanır ve değerlidir.

Sonuç olarak 1.000 adet toplanan Akoya İstiridyeleri'nden ortalama 5-10 adeti AAA  50 adeti AA+ 100 adeti AA kalite değerindedir.

Resimde görülen Akoya incisi Satın alacağınız 7.5-8 mm. boyutunda AAA kalitedeki incinin birebir resmidir. İstiridyeden çıkartılıp, su ile yıkanıp hemen çekim yapılmıştır.

Akoya familyasındaki inciler, dayanıklılığından dolayı genellikle kuyumculuk sektöründe kolye, küpe eşleştirmelerinde (birçok üretici maliyetinden dolayı tercih etmese de) ideal ve popüler seçenektir. Tamamen yuvarlak olmalarının yanında yarı yuvarlak olanları da vardır.


Bütün boyutları mücevher yapımında kullanılabilmektedir.Fakat genellikle 5 - 7 mm boyutlarından "dizi inci" modeli olarak kullanılır ki yüksek fiyatlarından dolayı özellikle dizi incilerde şekilleri tam yuvarlak olmayan ve üzeri çizikli, darbeli inciler kullanılır. Akoya incisi boyutlarının çeşitliliğinden dolayı Avrupa'da  popüler inci tercihlerindendir.


Akoya incilerinin birçok rengi bulunur. gri, krem sıklıkla. Beyaz renkliler ender bulunur.
Akoya incileri popülerliklerini korumaya devam ettirmektedirler. Her türlü tarza ve duruma ayak uydurabilmelerinden dolayı zarif ve modaya uygun olarak günlük hayatta rahatlıkla kullanılabilir. Bu inciler, denizler ötesinde gelişen gerçek güzelliğin zevkini yaşatmaktadırlar.İstiridye İnci®

olarak bizlerde denizler ötesinde gelişen bu eşsiz ve gerçek güzelliği sizlere sunmak,sevdiklerinize kendilerini eşsiz ve özel hissettirmenize olanak sağlamak istedik. Denizler ötesinden sizlere en kaliteli Akoya İncilerini getirip sunmanın gururunu her zaman yaşamaktayız.

 

Akoya inci Setleri için Tıklayın